Hírek - IKT hírek röviden

mennyi időt vesztegetünk letöltésekre?

A nyolcezer fős nemzetközi vizsgálat pontos adatai szerint a szigetországban átlagosan évente 130 órát tölt el egy felhasználó azzal, hogy az operációs rendszer, egy alkalmazás vagy egy fájl betöltődésére vár – ezek közül az OS betöltődésére van a legkevesebb panasz, a legtöbb a távoli fájlok le-, illetve a helyi fájlok távoli szerverre való feltöltése miatt adódik.

Az asztali gépek, illetve laptopok felhasználóinak körében végzett felmérés szerint Nagy-Britanniában a számítógépek harmada, illetve a rajtuk futtatott feladat végrehajtása annyira lassú, hogy alapvetően meghatározza a munkavégzők hangulatát a bosszankodás a betöltésekre való várakozás miatt, míg ötödük állítólag már fizikailag is reagált erre: a falhoz vágták a kényszerű várakozás miatti dühükben az eszközt – a törés-zúzás egyébként leggyakrabban a németek, legkevésbé az amerikaiak és a kiínaiak körében fordul elő. Más országokban egyébként eltérő adatokhoz jutottak a felmérést készítők: a legtöbb időveszteség az olaszokat éri (6,8 nap évente), míg a legjobban az amerikaiak járnak (4,9 nap).

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: