Hírek - IKT hírek röviden

Az Iparművészeti Múzem is fent van a Google Art projektben

A Google és a kulturális intézmény ma jelentették be, hogy az Iparművészeti Múzeum mostantól éjjel-nappal nyitva áll a világ internetezői előtt, a Google Art projektben megtalálható magyar múzeumok közül elsőként bővítette Street View technológiával online kiállítását.

Az európai szecesszió kiemelkedő épületében közel ezer négyzetméteren sétálhat bárki úgy, mintha csak ott lenne. A múzeumban használt speciális felszereléssel a Google jelenleg is járja Magyarországot, hogy az ország érdekes és különleges, csak gyalog megközelíthető látványosságait, kulturális kincseit is megmutassa a világ internetezőinek.

Az Art Project a Google Kulturális Intézetének kezdeményezése, célja, hogy megőrizze és mindenki számára néhány kattintással elérhetővé tegye a világ kulturális kincseit. Az ArtProject.com-on elérhető weboldal segítségével a világ múzeumai a lehető legszélesebb közönségnek mutathatják meg gyűjteményeiket méltó online környezetben.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: