Hírek - IKT hírek röviden

Miért drága a hazai mobil szélessáv?

Az ENSZ égisze alatt működő, genfi székhelyű Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) tegnap adta ki legújabb éves jelentését az infokommunikációs trendek és adatok globális összegzéséről (Measuring the Information Society – MIS).

A Magyarországra vonatkozó adatokból érdemes kiemelni, hogy 2012-ben hazánk még mindig jelentősen le volt maradva a mobil széles sáv elterjedtségét tekintve.

Miért drága a hazai mobil szélessáv?

Az sokakat meglephet, hogy a mobil széles sávhoz való hozzáférés a gazdasági körülményeket tekintve nemzetközi összehasonlításban egyáltalán nem mondható drágának – ellentétben a kábeles nettel (lásd alább). Különösen érdekes, hogy az egyébként jó minőségű és lefedettségű fix széles sáv ára vásárlőerő-paritáson számítva Európában Magyarországon a legmagasabb (globális szinten is kiemelkedően drága), míg, említi meg a felmérés, a hasonló bruttó nemzeti jövedelemmel (GNI) rendelkező országokban anyagi lehetőségeikhez képest sokkal olcsóbban férnek hozzá az emberek ehhez a szolgáltatáshoz.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: