Hírek - IKT hírek röviden

A Sony PS4 játékkonzol lesz a nyerő …

Erre számít az IDC, amely friss előrejelzésében kiemeli, hogy az új fejlesztések elsősorban az online piacra támaszkodnak majd, mi több, ezen a téren le is hagyják a hagyományos számítógépeket.

A Microsoft szintén igyekszik népszerűsíteni új jövevényét, és bár a két nagy versenyébe hamarosan a Valve is beszáll saját megoldásával, a piackutató cég mégis arra számít, hogy a különböző hardverek között nem lesz óriási a különbség, és nem egymás ellenében, hanem közösen hódítják meg a fanatikusok és az újonnan csatlakozó vásárlók szívét.

anyagban arra hívják fel figyelmünket, hogy az xBox 1 és a PlayStation 4 bemutatkozása és közelgő elrajtolása révén idén végre valamivel több konzol talál majd gazdára, mint az előző év során. Ezzel egy 2009 óta tartó lassú, ám folyamatos csökkenő trend szakad meg, az idei 33 millió darabos példányszám pedig szerény növekedést eredményez majd a 2012-es adathoz képest.

A csaknem globális elérhetőség, valamint az erősebb hardver jelentik a legfontosabb tényezőt a sikeres bemutatkozásban, a PS4 pedig leginkább alacsonyabb ára miatt előzheti meg riválisát az ünnepi szezon alatt. Legalább ilyen fontos, hogy a hagyományos vásárlások, a mikrotranzakciók, illetve a letölthető kiegészítők beszerzése által keltett forgalom az internetre csatlakozó konzolok esetében nagyobb lesz, mint a PC-s játékok területén.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: