Hírek - IKT hírek röviden

ujjlenyomat-olvasós Androidos okostelefonok jönnek

Több nemzetközi portálon is olvashatjuk, hogy az iPhone után „szabadon” az ujjlenyomat-olvasóval rendelkező Android készülékek is érkezhetnek hamarosan.

Ha hihetünk a híreszteléseknek, egy egész évet sem kell várnunk arra, hogy az ujjlenyomat-olvasó szenzor az androidos telefonokba is beépüljön.

A TouchID nemrég jelent meg a legújabb iPhone modellekben, amit a konkurencia valószínűleg nem hagy sokáig szó nélkül, sokak szerint a legnagyobb vetélytárs, a Samsung követi majd a sorban. A FIDO Alliance (azonosítással foglalkozó cégeket tömörítő szervezet) szerint jövő év elején érkezhetnek az első ilyen, FIDO felszereltséggel rendelkező mobilok.

Bár azt hivatalosan még nem lehet tudni, melyik gyártó lesz az első. A FIDO megoldása azonban nem egyenlő az Apple által használt Touch ID-vel, sőt, nem is kompatibilisek egymással.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: