Hírek - IKT hírek röviden

Döntetlenre áll a Google-Microsoft YouTube csata

Úgy látszik, véget ért a Google és a Microsoft csatája Windows Phone-os YouTube alkalmazás kapcsán, ám győztesnek egyik fél sem tekinthető.

A Microsoft ugyanis az app legújabb, 3.2-es frissítésében visszaváltott a régi böngészős verzióra, ezzel megadva magát a Google blokkolás-hadjárata előtt.

Döntetlenre áll a Google-Microsoft YouTube csata

Windows Phone-on tehát a YouTube-ra vezető linkek, és az alkalmazás ikonja is az m.youtube.com weboldalra vezetnek majd, és sajnos a régebbi verzió megtartásával sem kerülhető ki a váltás, azt megnyitva a felhasználót hibaüzenet fogadja. A Windows Phone-tulajdonosok ezért, hacsak nem érik be a végtelenségig leegyszerűsített webes felülettel, olyan harmadik féltől származó alkalmazásokat lesznek kénytelenek letölteni mint a Metrotube, a myTube vagy a PrimeTube, noha ezek közül csak az utolsó ingyenes.

A két vállalat háborúja május elején kezdődött, amikor a Microsoft feltöltötte alkalmazásboltjába a YouTube app 3.0-s verzióját, amely számos hasznos funkciót tartalmazott, ilyen volt a lejátszási listák, csatornák és keresési kifejezések kitűzése az élő csempék közé, a YouTube profil beállítása a My YouTube oldalról, lejátszási listák, feltöltések, videolisták kezelése, közösségi oldalakon és üzenetekben történő megosztás, a gyermekek számára biztonságos videókat biztosító Kid’s Corner opció és olyan extra funkciók mint a videók letöltése, valamint a hirdetések eltüntetése. Különösen az utóbbi kettő kelthette fel a Google érdeklődését, amely az app megjelenése után pár nappal küldött levelében május 22-ig adott határidőt a Microsoftnak annak blokkolására, vagy eltávolítására az alkalmazásboltból.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: