IKT műhely - Netbiztonság

már a digitális aláírásban és a tanúsítványban sem bízhatunk?

A kiberbűnözők egyre gyakrabban teljesen legális digitális tanúsítványok kíséretében terjesztik a nemkívánatos programjaikat, ami aggasztó biztonsági nehézségekhez vezet.

A vírusterjesztőktől már megszokhattuk, hogy folyamatosan megújuló és egyre kifinomultabb módszerekkel próbálják átjuttatni a szerzeményeiket a védelmi rendszereken.

már a digitális aláírásban és a tanúsítványban sem bízhatunk?

Ezért aztán a víruskeresők és egyéb biztonsági eszközök fejlesztőinek folyamatosan újabb technológiákat kell bevetniük annak érdekében, hogy lépést tudjanak tartani a vírusírókkal. Az egyik biztonsági megoldásuk közé tartozik, amikor az egyes kódokat, szoftvereket aszerint értékelik, hogy azokhoz tartozik-e érvényes digitális aláírás, illetve tanúsítvány.

Ezeket a programokat ugyanis fehérlistára lehet tenni, és úgy tekinteni rájuk, mint ártalmatlan alkalmazásokra. Ez az elmélet azonban egyre inkább megdőlni látszik, és már messze nem garantál olyan fokú megbízhatóságot, mint évekkel ezelőtt.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: