Hírek - IKT hírek röviden

Mikor jön az iTunes Radio Magyarországra?

A briteknél már a jövő év elején elérhetővé válhat a szolgáltatás.

Ugyan a Google Play Music All Access a múlt héten végre Magyarországon is elérhetővé vált, ám az Apple ökoszisztémájában élők valószínűleg inkább a rendszereikkel jobban integrált az iTunes Radiót szeretnék használni. Az Apple nemrégiben elindult szolgáltatása – kérdéses legalitású trükközés nélkül – egyelőre csak az Egyesült Államokban használható, ám a hírek szerint az Apple jó kapcsolatainak köszönhetően ez gyorsan változhat.

A Bloomberg belsős forrásból származó értesülései alapján az almás vállalat első körben a hivatalos nyelvként angolt használó országokban kívánja meghonosítani, 2014 elején jó eséllyel Ausztráliában, Nagy-Britanniában és Új-Zélandon is indul a rádiózás. Számunkra nyilván a brit start lenne a legjobb hír, hiszen ha sikerül megoldani az EU piacára való belépést, akkor már közel lehet a magyar rajt is.

Ez részben annak köszönhető, hogy az Artisjus szeptemberben tagja lett az Armonia nevű európai jogkezelő szövetségnek, azaz elvileg nem kell velük külön tárgyalni a jogdíjak ügyében.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: