Hírek - IKT hírek röviden

A Magyar Honvédség is felveszi a harcot a kiberbűnözéssel

Hatályba lépett a honvédség kiberműveleti tevékenységének alapelveit, feladatait meghatározó miniszteri utasítás.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) a Magyar Honvédség kommunikációs és információs rendszereinek védelméért, valamint az ehhez szükséges kibervédelmi képességek kialakításáért és fejlesztéséért felelős.

A tárca az MTI megkeresésére azt közölte: a koncepció célja, hogy a nemzeti és nemzetközi törekvésekkel összhangban szabályozza a Magyar Honvédség katonai szervezeteinek vezetéséhez és irányításához szükséges katonai híradó és informatikai rendszer (MH Kormányzati Célú Elkülönült Hírközlő Hálózat) védelmi képességeinek megerősítését. A koncepció általános irányelveket fektet le a kibervédelmi feladatok meghatározása érdekében.

Segíti az új képességek tervezését és kialakítását hat területen: szabályozási feladatok, elektronikus adatkezelő hálózatok biztonsági szintjének emelése, kibertámadás elleni képességek fejlesztése, szaktudás növelése, kutatás és fejlesztés, együttműködés. Mint a HM kiemelte: a kiberbiztonság megerősítéséhez szükséges feladatok egy részének kidolgozása már folyamatban van.

Tovább a teljes cikkhez >>> computerworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: