IKT műhely - IKT az osztályomban

Privát felhő Linux alatt verhetetlen áron

A SUSE kiadta felhőmegoldása második verzióját, mely minden szükséges funkciót magában foglal egy infrastruktúraszolgáltatásként igénybe vehető privátfelhő-alapú környezet kialakításához.

A vállalat budapesti sajtótájékoztatóját Szittya Tamás, a magyarországi képviselet ügyvezető igazgatója három számmal kezdte: 25, 50 és 75. Az első arra a kihasználtsági százalékra vonatkozik, amikor egy cég saját szervereken akarja megoldani a feladatokat, azaz ilyenkor az erőforrások háromnegyedét elpazarolják.

A második a virtualizációnál tapasztalt százalék, amikor egy szerveren több virtuális szerver fut; ilyenkor csak a kapacitások fele veszik el, és a harmadik, amikor ugyanez a cég felhőszolgáltatást épít, mivel ilyenkor már 75 százalékra emelhető a kihasználtság, nagyban csökkentve az infrastruktúra kiépítéséhez szükséges költségeket. Azonban hiába éri meg az árát a technológia, ha az adatok kezelésére nagyon szigorú törvényi előírások vonatkoznak, tehát sok esetben csak egy privát felhő jöhet szóba.

Ezen a területen áruk miatt verhetetlenek a nyílt forráskódú megoldások, melyek az OpenStack projektre épülnek. Ebben a szövetségben számtalan világcég vesz részt (Cisco, HP, stb ), és a SUSE is erre építi saját felhőmegoldását.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: