Hírek - IKT hírek röviden

Sok csúcsot megdöntött a GTA5 genszterszimulátor

A gengszterszimulátorból egy nap alatt minden korábbi játéknál többet adtak el, de még az Avatar című filmnél is nagyobb bevételeket termelt néhány nap alatt.

A szeptember közepén megjelent GTA V videojáték hat rekorddal is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe - olvasható annak hivatalos honlapján.

Sok csúcsot megdöntött a GTA5 genszterszimulátor

A gengszterszimulátor a videojátékok történetében az első játék, amelyből egyetlen nap alatt 11,21 millió darabot adtak el. Az Xbox 360-ra és Playstation 3-ra megjelent játék akció-kaland kategóriában is az eddigi egy nap alatt legjobban fogyó játék, és az összes videojáték közül a GTA V érte el a leghamarabb az egymilliárd dolláros eladásokat - erre mindössze három napra volt szüksége megjelenés után.

A korábbi hasonló rekordokat a Call of Duty lövöldözős videojáték-sorozat tartotta. A program nem csak a videojátékok, hanem a moziipart is magában foglaló szórakoztatóipari kategóriában is rekordokat állított fel egy nap alatt létrejött eladásaival, illetve a három nap alatt elért bevételeivel, többek közt az Avatar című filmet is maga mögé utasítva.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: