Hírek - IKT hírek röviden

Leica M digitális masinát tervezett át az iPhone formatervezője

A korábban csak az iPhone formatervezőjeként tevékenykedő Jony Ive jelenleg az Apple mobilrészlegét vezeti, és a Vöröskereszt jótékonysági kampánya keretében tervezett át egy Leica M típusú digitális fényképezőgépet egy ismert ausztrál dizájner, Marc Newson közreműködésével 85 nap alatt.

Leica M digitális masinát tervezett át az iPhone formatervezője

Az egyedi készülék végleges kialakításához 561 különböző modell készült. Az egyedi kivitelű fényképezőgép lézermarással kidolgozott alumínium házba került, és boltban megvehető társához hasonlóan 24 megapixeles CMOS képérzékelővel van felszerelve, 50 milliméteres fix átfogású objektívje pedig cserélhető.

A készüléket november 23-án fogják licitre bocsátani a Sotheby's aukciósház jótékonysági árverésén egyéb ritkaságnak számító termékekkel együtt. Az ezen befolyó bevételek a Vöröskereszt AIDS, TBC és malária visszaszorításáért fellépő alapjába kerülnek.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: