Hírek - IKT hírek röviden

Gyula Város Önkormányzata konzorciumban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal 304 289 642 forint támogatást nyert a "A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban (Öveges Program)" című felhívásra benyújtott "Természettudományi labor fejlesztése az Erkel Ferenc Gimnáziumban" elnevezésű projektre.

A munkálatok várhatóan 2014. június végére fejeződnek be. A pályázat célja az érintett oktatási intézményekben a korszerű és magas szintű természettudományos szemléltetés hálózatos rendszerének kialakítása partneriskolák bevonásával.

Egyrészt tárgyi eszközök beszerzése, beüzemelése, a fejlesztés helyszínének fizikai szempontból történő alkalmassá tétele a cél, másrészt az eszközök szakszerű felhasználására vonatkozó tudás megszerzése, átadása, az érintettek képzése. Az előbbi megvalósítása érdekében az Erkel Ferenc Gimnáziumban kialakítanak egy új természettudományos labort, felszerelve modern kísérleti eszközökkel, mely lehetővé teszi laboratóriumi munkát megvalósítani képes és a tanulók széles körét a kísérletezésbe bevonó, speciális szaktudást garantáló képzések lebonyolítását mind az Erkel Ferenc Gimnázium, mind a partnerintézmények (16 vidéki és gyulai általános iskola, feladatellátási hely) tanárai számára.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.edupress.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: