Hírek - IKT hírek röviden

DNS manipulációs támadás a weben

Egy hacktivista csoport az elmúlt napban meglehetősen komoly célpontokat szemelt ki magának, amivel hamar felhívta magára a figyelmet.

Az akciója igencsak látványosra sikerült, ami azon felhasználók számára okozhatott meglepetést, akik például a WhatsApp, az AVG vagy az Avira nemzetközi oldalait akarták megtekinteni. Ekkor ugyanis nem a mobil üzenetküldő szolgáltatás weblapja vagy az említett két biztonsági cég webhelye jelent meg, hanem egy átirányítás történt egy palesztin weboldalra.

Az eset érintette még az Alexa és a Redtube oldalait is.) Az eddigi vizsgálatok és információk szerint ez esetben nem az érintett weboldalak közvetlen meghackelésére került sor, vagyis a támadók nem a weblapokat, illetve a webszervereket törték fel. Ehelyett egy névkiszolgáló szerverhez fértek hozzá, majd az azon található DNS-bejegyzések manipulálásával érték el a céljukat, és hajtották végre a nemkívánatos átirányításokat.

A vizsgálatok kimutatták, hogy a fentiekben említett három cég domain kiszolgálását a Network Solutions nevű szolgáltató végzi, és e szolgáltató rendszere esett áldozatául a támadóknak. Ez persze az érintett vállalatokat még nem vigasztalja, hiszen az incidens az ő hírnevükön is csorbát ejtett.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: