Hírek - IKT hírek röviden

4 kritikus hibát javított a Microsoft

A Microsoft az októberi hibajavító kedden összesen nyolc biztonsági közleményt tett elérhetővé, amelyek közül négy kritikus, míg a másik négy fontos veszélyességi besorolást kapott.

A legtöbb kockázatot rejtő sebezhetőségek kihasználásával a támadók akár teljes mértékben átvehetik az érintett rendszerek feletti irányítást, és azokon ártalmas kódokat futtathatnak, vagy tetszőleges műveleteket hajthatnak végre.

Az e havi frissítések közül a legfontosabbak egyértelműen az Internet Explorerhez érkeztek. A Microsoft többek között azt a sérülékenységet is megszüntette, amelyet a kiberbűnözők egy ideje már felhasználtak a saját céljaik érdekében.

E biztonsági rés kockázatainak csökkentéséhez eddig egy Fix it eszköz, valamint az EMET (Enhanced Mitigation Experience Toolkit) volt elérhető, de mostantól teljes mértékben orvosolható a rendellenesség. Az Internet Explorer hibáján kívül még számos veszélyes sebezhetőségnek lehet búcsút inteni. A Microsoft fejlesztői ugyanis a Windows, az Office, a .Net keretrendszer, a Silverlight, valamint a SharePoint kapcsán is foltoztak be biztonsági réseket.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: