Hírek - IKT hírek röviden

Sport Oscar-díjat kapott a Sakkpalota királynője, Polgár Judit

Polgár Judit vehette át a Caissa Díjat a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) éves közgyűlésének megnyitóján Tallinnban, amelyet a sportág berkein belül "Sakk Oscarnak" neveznek.

A magyar nagymester a díjátadást megelőző napon, 2013. szeptember 29-én rendezte meg a Művészetek Palotájában a t öbb eze r látogatót vonzó 7. Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivált, amelynek díszvendége Garri Kaszparov volt.

Sport Oscar-díjat kapott a Sakkpalota királynője, Polgár Judit

Az ország számos pontjáról érkeztek iskolások, hogy összemérjék tudásukat a GE Sakkpalota Kupán. Közel 40 iskolából, többek között Budapestről, Hajdúböszörményből, Debrecenből, Egerből, Pécsről és Nagykanizsáról érkeztek diákok a Polgár Judit Sakk Alapítvány által rendezett GE Sakkpalota Kupára.

A Sakkfesztiválhoz kapcsolódó gyerekverseny negyedik alkalommal került megrendezésre, az idén a Nemzeti Alaptantervbe bekerült tehetségfejlesztő Sakkpalota program részekén. A versenyeken eddig több mint 500 gyerek vett részt.

Tovább a teljes cikkhez >>> moderniskola.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: