Hírek - IKT hírek röviden

együtt a nagy páros - mit tudnak a Sony vadi új digitális kamerái?

Jól értesült források szerint a japán gyártó október 16-án nagyszabású sajtórendezvény keretein belül lebbenti fel a fátylat két vadonatúj digitális fényképezőgépéről.

A két újdonság érdekessége, hogy a Sony történelmében először párosítja egymással a hatalmas méretű full-frame képérzékelőt és az E-bajonettet.

A kettő közül a Sony A7 az egyszerűbb és egyben természetesen olcsóbb modell. Ebben az időjárásálló kivitelű készülékben az előzetes információk szerint egy 24 megapixeles felbontású képszenzor teljesít szolgálatot, és többek közt elektronikus képkeresőt is kapunk a pénzünkért.

A Sony A7r típusjelzésű testvérmodell ugyancsak időjárásálló szigeteléseket és EVF-et vonultat fel, a benne fellelhető szenzor viszont már nem 24 megapixeles, hanem 36 megapixeles felbontású. A Sony A7 gépváz 1600 dolláros (360 ezer forint) áron fog debütálni, a 28-70 milliméteres objektívvel szerelt kit ára pedig 2000 dollár (450 ezer forint) lesz.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: