Hírek - IKT hírek röviden

Edward Snowden történelmet írt a brit hírszerzés szerint

Edward Snowden egykori CIA-alkalmazott kiszivárogtatásai okozták a legsúlyosabb kárt a brit hírszerzésnek a szakszolgálatok egész eddigi történetében.

Viselkedésének és munkamoráljának megváltozása miatt már korábban is gyanút ébresztett felettesében.

Sir David Omand a The Times című tekintélyes konzervatív brit napilapnak kijelentette: a több tízezer szigorúan bizalmas hírszerzési akta ellopása és kiszivárogtatása nagyobb kárral járt a brit hírszerzés és elhárítás szempontjából, mint a hírhedt cambridge-i ötök tevékenysége. Sir David a Harold "Kim" Philby, Guy Burgess, Donald Maclean, Anthony Blunt és John Cairncross nevével fémjelzett kémcsoportra utalt, amely évtizedekig dolgozott a szovjet hírszerzésnek az 1930-as évek végétől.

Az általánosan elfogadott eddigi történészi értékelések szerint a cambridge-iek okozták a legsúlyosabb károkat a brit és a szélesebb értelemben vett nyugati hírszerzési és elhárítási szolgálatoknak. A GCHQ volt igazgatója azonban a pénteki The Timesnak azt mondta, hogy Snowden kiszivárogtatásai "sokkal nagyobb kárral jártak", mint az egykori brit kémcsoport tevékenysége.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: