Hírek - IKT hírek röviden

több és hosszabb net-támadás,   nagyobb károk

A HP nyilvánosságra hozta a Ponemon Institute által végzett globális vizsgálat eredményeit, amelyek tanúsága szerint negyedik éve töretlenül növekszik az internetes támadások gyakorisága, időtartama és az általuk okozott költségek szintje. A vizsgálat szerint a biztonságiitelligencia-megoldások enyhítik a támadások hatását.

A HP Enterprise Security Products megbízásából, a Ponemon Institute által végzett 2013-as vizsgálat megállapította, hogy az USA-beli szervezeteknél 11,56 millió dollárra nőtt a kiberbűnözés miatt felmerült átlagos éves költség, ami 78 százalékkal magasabb a négy évvel ezelőtti, első ilyen jellegű vizsgálat értékénél. Az eredményekből az is kiderült, hogy ugyanezen időszakban közel 130 százalékkal növekedett az internetes támadások utáni helyreállításhoz szükséges idő, az egy támadás következményeinek felszámolása során keletkező átlagköltség pedig túllépte az 1 millió dollárt. A kibertámadások jóval kifinomultabbá váltak az utóbbi években, mivel a támadók szakosodnak és megosztják egymással a kényes adatok megszerzéséhez és a kritikus vállalati funkciók működésének megzavarásához szükséges intelligenciát.

A 2013-as vizsgálat szerint a fejlett biztonsági intelligencia eszközök, pl a biztonsági-információ- és eseménykezelő (SIEM), valamint a hálózatiintelligencia-rendszerek, és a big data analitika jelentősen mérséklik az adatokat érintő fenyegetéseket és a kiberbűnözés által okozott költségek mértékét. Az internetes bűnözés miatt felmerülő átlagos éves költség 11,6 millió dollár volt szervezetenként (a minta értéktartománya 1,3 millió dollártól 58 millió dollárig terjedt),.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: