Hírek - IKT hírek röviden

Ön védekezik? A rosszindulatú kódok 99%-át Andrioidra írtják

Az Android tulajdonosok több mint 50 százaléka nem használ biztonsági szoftvert - derül ki a Kaspersky és a B2B idén nyáron végzett felméréséből.

Mindez azért érdekes, mert az Android már régóta nemcsak az átlagfelhasználók, hanem a számítógépes bűnözők legnépszerűbb platformja is.

 

A felmérésben résztvevő okostelefon-tulajdonosok mindössze 40 százaléka (Európában 43 százaléka) és a tablethasználók 42 százaléka (Európában 46 százaléka) állította, hogy telepített már valamilyen biztonsági megoldást eszközére, és jelenleg is használja azt. A többi válaszadó elegendőnek találja a védelemhez az operációs rendszerbe integrált korlátozott biztonsági szolgáltatásokat, vagy bízik abban, hogy saját ösztönei megvédik a bajtól.

Mindeközben az Android a bűnözők első számú célpontjává vált a mobil operációs rendszerek között. A Kaspersky adatai szerint a mobil eszközöket célzó jelenleg alkalmazott rosszindulatú kódminták 99 százalékát Android platformra írták.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: