Hírek - IKT hírek röviden

miért csökken a mobilnet fogyasztás (nem csak) idehaza?

Az Our Mobile Planet adatai szerint idén a magyar okostelefon-tulajdonosok 43 százaléka kevesebbet használta a mobilnetet, mint korábban.

Ez már önmagában is érdekes szám, de a tavalyi adathoz képest már drámai a csökkenés.

A Google megbízásából az Our Mobile Planet kutatás vizsgálja a nemzetközi mobilnethasználatot (is), a legfrissebb adatok pedig meglepő eredményeket mutatnak magyar szinten és a régió országainak tekintetében is. Kiderül, hogy idén a magyar okostelefon-tulajdonosok 43 százaléka kevesebbet használta a mobilnetet, ami azért megdöbbentő, mert ez a szám tavaly még csak 13 százalék volt, tehát minden harmadik hazai tulajdonos csatlakozott ehhez a körhöz.

Érdekesség, hogy a régió országai közül Lengyelország és Szlovákia is ugyanezt a tendenciát mutatja. A három nemzet közös pontja pedig a drága mobilnet, hiszen a bruttó átlagkereset arányában hazánkban a második legdrágább a szolgáltatás, de az említett másik két ország is a top 10-hez tartozik.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: