Hírek - IKT hírek röviden

miért vette meg Zuckerberg a környező házakat?

Míg saját otthona hétmillió dollárt ér, 30 millió dollárért vásárolta fel a körülötte lévő négy szomszédos házat Mark Zuckerberg.

A Facebook-milliárdos azonban nem azért vette meg az ingatlanokat, hogy 550 négyzetméteres háza köré még nagyobb privát szférát varázsoljon, hanem, hogy megőrizze az eddigi szomszédokat.

A Palo Alto közelében élő Zuckerberg ugyanis arról értesült, hogy egy ingatlanfejlesztő meg akarta venni egyik szomszédja ingatlanát. Az cég elgondolása szerint az új épületet azzal reklémozták volna, hogy egészen közel fekszik az ifjú milliárdos otthonához, ami az ingatlanfejlesztő reményei szerint nagyban növelte volna az épület kereskedelmi értékét.

A becslések szerint hétmilliárd dolláros vagyonnal rendelkező Zuckerberg élve elővásárlási jogával ezt megakadályozta. És miután mind a négy épületet megvette, bérbe adta azt a korábbi tulajdonosoknak.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: