Hírek - IKT hírek röviden

Új biztonsági javítások a Cisco Firewall Services Module eszközökhöz

Új biztonsági javításokat adott ki biztonsági célgépéhez és a biztonsági szoftvert szintén használó Firewall Services Module (FWSM) eszközeihez a Cisco, így az igen népszerű Catalyst 6500-as sorozatú switchek is érintettek, amennyiben a biztonsági modult használják.

Új biztonsági javítások a Cisco Firewall Services Module eszközökhöz

A javítás a biztonsági appliance és az azonos szoftverre épülő modulok több hibáját javítja, többek között az IPsec VPN szolgáltatás ICMP csomagok kezelésében, a SQL*Net vizsgálómotorban, a HTTP csomagok mélyelemzőjében, a DNS-elemző és a kliensmentes SSL VPN implementációjában. A hibák kihasználásával a Cisco szerint az érintett gépeken megkerülhető a hitelesítés, kódfuttatás, valamint szolgáltatásmegtagadás (DoS) érhető el, mivel a támadó távolról képes újraindítani a hálózati eszközt.

A biztonsági rést kihasználó támadó hozzáférhet a tűzfal mögötti belső hálózathoz és az eszköz beállításaihoz is, megfelelő körülmények között. Cisco Firewall Service Module - érintett lehet.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: