Hírek - IKT hírek röviden

Kihúzták a szőnyeget alóluk - Át kell szabni a Google TV stratégiát

Kivezeti a Google TV brandet a keresőóriás - tudta meg a GigaOM.

A három éve bemutatott platform új nevéről egyelőre nincs végleges döntés, jöhet az egyértelmű Android TV, de a gyártók kommunikációjában a "Google services for TV" is megjelent már.

Kihúzták a szőnyeget alóluk - Át kell szabni a Google TV stratégiát

A lépés egybeesik a platform alapos átpozicionálásával, a rendszer ugyanis továbbra sem váltja be a hozzá fűzött reményeket, így mind a Google, mind a gyártópartnerek új stratégiákon törik a fejüket - a rendkívül népszerű Android brand behúzása izgalmas lépésnek lehet. A Google TV átpozicionálását a platform szerény piaci fogadtatása mellett szükségessé tette a Chromecast látványos sikere, a minimalista sticket a forgalmazók képtelenek raktáron tartani. A mindössze 25 dollárért kínált eszközt okostelefonnal, tablettel és PC-vel lehet távirányítani, a WiFi-csatlakozással rendelkező Chromecast változatos online tartalmakat képes fogadni és megjeleníteni a tévén.

Ezzel részben kihúzza a talajt a Google TV alól, amelynek központi eleme szintén az online tartalmak megjelenítése volt, igaz, használatához nem volt szükséges másik számítástechnikai eszközre. Az Android TV új stratégiai fókusza az alkalmazások futtatása lehet, szemben a Google TV korábbi, online és élő tartalmakat előtérbe helyező hozzáállásával.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: