IKT műhely - Netbiztonság

jól fizet a Google az önkéntes és etikus hekkereknek

A Google egy jelentős lépésre szánta el magát a biztonsági kutatók ösztönzése érdekében, ugyanis jó néhány nyílt forráskódú szoftvert is bevont a jutalmazási rendszerébe.

A Google 2010 januárjában jelentette be, hogy a Chrome böngészőjének esetében fizetni fog a biztonsági hibák felfedezőinek.

Ennek megfelelően a cég - a Mozilla mintájára - azokat a szakembereket kezdte díjazni, akik első kézből jeleztek számára különféle sérülékenységeket. A program oly annyira beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hogy a Google többször kiterjesztette azt, így már a weboldalainak, webes alkalmazásainak és szolgáltatásainak kapcsán feltárt sebezhetőségek felfedezőit is anyagi elismerésben részesíti. 2012 áprilisában és idén nyáron pedig a pénzdíjakat emelte meg, amivel a legmagasabb kiérdemelhető összeg 7.500 dollárra kúszott fel a webes szolgáltatások esetében.

Kiterjesztett lehetőségek A Google a legutóbbi bejelentése alapján az eddigieknél jóval szélesebb körben igyekszik támogatni a sebezhetőségek kutatását. A vállalat ugyanis jelezte, hogy a jutalmazási programját jelentős mértékben kibővíti, és abba olyan nyílt forráskódú szoftvereket is bevon, amelyeket nem ő maga fejleszt.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: