IKT műhely - Netbiztonság

Fájlcserélőkön utazik a Sefnit trójai

A Sefnit trójai kifejezetten fájlcserélő hálózatokon keresztül történő terjedésre termett.

A kártékony program ismert szoftverek telepítőfájljaiba kerülhet be, így amikor a felhasználó egy ártalmatlannak tűnő, de a valóságban manipulált alkalmazást installál fel, akkor valójában saját kezűleg telepíti fel a károkozót a PC-jére.

A trójai „AT” betűjelű variánsa eddig többek között az alábbi neveken bukkant fel: 25 Pokemon Roms for GBC, GBA, and NDS + Emulators.exe Alicia Keys -- Girl On Fire (JapaneseVersion) 2013.zip Minecraft (1.5.2) with 50 mods + more UPDATED Fixed.exe moredoreen virtue collection chakra clearing,angel therapy and more.exe Naughty Boy - La La La feat. Sam Smith [2013 - single].zip Az Isidor Biztonsági Központ jelentése szerint a Sefnit.AT a fájlcserélőkön keresztül olyan módon terjed, hogy a fertőzött számítógépeken esetlegesen fellelhető fájlcserélő alkalmazások megosztott könyvtáraiba másolja be a saját állományát a fenti, megtévesztő fájlnevek felhasználásával.

A Sefnit.AT további fontos jellemzője, hogy képes távoli vezérlőszerverekhez kapcsolódni, amelyekről további ártalmas állományokat szerez be. A hálózati kommunikációja során pedig Tor technikákat is felhasznál, hogy ezzel is leplezze a jelenlétét a vírusvédelmi és hálózatbiztonsági eszközök előtt.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: