Hírek - IKT hírek röviden

hogyan védenék a németek a netezők adatait?

A Deutsche Telekom úgy védené meg a németországi internetezőket a külföldi hírszerző szervezetek általi lehallgatástól, hogy országon belül tartaná a belföldi céllal rendelkező adatforgalmat.

Németország vezető távközlési szolgáltatója szombaton jelentette be a kezdeményezést, melyhez jelenleg támogatókat keres a szektor többi szereplőjétől, és a vállalat szerint többek között a Vodafone és a Telefonica is gondolkozik már azon, hogy csatlakozzon-e a programhoz.

A DT szerint a németországi sikeres bevezetés után a programot a teljes schengeni övezetre ki lehetne terjeszteni. A nyilatkozat - bár nem politikus tette - újabb egyértelmű jele annak, hogy az európai cégek és államok (és főleg Németország) a jövőben szeretnék elkerülni a PRISM-ügyhöz hasonló megfigyelési botrányokat. Németországban a néhány hónapja kipattant Snowden-ügy óta kiemelt téma az adatvédelem kérdése, júliusban Angela Merkel német kancellár a korábbinál jóval szigorúbb adatvédelmi szabályozás létrehozását sürgette , és kijelentette, hogy Németország nagyon kemény álláspontot fog képviselni a folyamatban lévő adatbiztonsági tárgyalások során.

Arra is ígéretet tett, hogy a német kormány vezető szerepet vállal magára a kérdés megoldásában, és nyomást gyakorol az érintett amerikai cégekre, hogy azok elmondják az európai országoknak, milyen információkat osztanak meg róluk és kikkel.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: