Hírek - IKT hírek röviden

ez történt a múlt héten tech fronton

A héten megújult a Skype, bemutattak egy sokminden megváltoztatására esélyes magyar fejlesztésű kódot, illetve bemutatkozott nálunk is a teljes mobil iparág felforgatására készülő Firefox OS.

Az otthon nyomtatott vonat- és koncertjegyek mellett a legkomolyabb személyazonosító iratokat is kiválthatja a magyar tulajdonú, hazai fejlesztőcsapattal dolgozó Cellum által fejlesztett technológia.

A személyi igazolvány helyett való használat még a jövő, de maga a technológia néhány hónapon belül piacra kerül. Aki letölti androidos telefonjára vagy táblagépére a Skype új verzióját, több változással is találkozhat.

A mobilos iparágban egyedülállóan, nonprofit szervezetként nem a piaci részesedésben méri a Magyarországon a hetekben debütáló Firefox OS sikerét a Mozilla - mondta Andreas Gal, a Mozilla Alapítvány mobilos fejlesztésekért felelős alelnöke Budapesten. A Nokia az elmúlt hónapokban állította le a korábban hatalmas népszerűséget kivívó Symbian rendszerű mobiljai kiadását.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: