IKT műhely - Zöld IKT

hogyan turbózzunk fel egy régi laptopot

Új laptopot szeretne venni? Az árlistákat böngészve hamar rájöhet, hogy 150 ezer forintért nagyjából hasonló gépeket lehet venni, mint néhány éve: kétmagos processzor, kettő-négy gigabájt memória, néhány száz gigabájtos winchester a tipikus felszereltség.

hogyan turbózzunk fel egy régi laptopot

És minek lecserélni a régit, ha fel is támaszthatjuk? Egy laptopon utólag nem sok mindent lehet fejleszteni. Az esetek többségében - a Macet leszámítva - akár házilag is bővíthető a memória, vagy kicserélhető az adatainkat tároló winchester a gép alján vagy oldalán lévő ajtók lecsavarozásával.

Tesztünk során egy ötéves Lenovo laptopot turbóztunk fel úgy, hogy a meglévő merevlemezét egy SSD-meghajtóra cseréltük. Ez abban különbözik a winchestertől, hogy nem mágneses lemezek forognak benne, hanem a digitális fényképezőkben használt memóriakártyákhoz hasonlóan tárolódnak az adatok, tehát nem mozog belül semmi, a sebesség pedig sokkal gyorsabb.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: