Számítógépek - Laptop és PC

Új érintőképernyő a HitachitólÚj érintőképernyő a Hitachitól

Az érintőkijelzők nagyon praktikusan kezelhetők, azonban vannak komoly hátrányaik. Ezek közé tartozik, hogy például a nagy hidegben, kesztyűben vagy tollal nem vezérelhetők tökéletesen.

A Hitachi Displays erre a problémára kínál megoldás, a cég mérnökei ugyanis egy olyan érintőképernyő-panelt fejlesztettek ki, amely reagál a kesztyűs kézzel vagy egy műanyag tollal megadott információkra is. A panel képes felismerni, hogy az adatokat egy tollal adja meg valaki, vagy ha az illető bőr- vagy pamutkesztyűt visel. Egy 0,8 mm vastag tollhegy esetében a Hitachi termékének felismerési pontossága 0,5 mm (+/- 1 százalék).

Új érintőképernyő a Hitachitól

A kijelző azért jelent komoly előrelépést, mert eddig szinte lehetetlen volt használni az okostelefonok érintőképernyőit extrém körülmények között. A toll segítségével történő információbevitel pedig elsősorban az ázsiai országokban lehet érdekes, hiszen a japán vagy a kínai írásjelek meglehetősen bonyolultak, így azokat nehezen lehet bevinni a rendszerbe érintőképernyő segítségével. Korábban pont ezért merült fel, hogy hiába praktikus a technológia, Ázsiában nem számíthat komoly sikerekre. Nos, ez a folyamat most alighanem megfordult.

A Hitachi Displays az új panelt hivatalosan az október 5. és 9. között rendezendő CEATEC Japan IT- és elektronikai kiállításon mutatja be, az ugyanakkor még egyelőre kérdéses, hogy vajon mely gyártók fogják elsőként felismerni az új termékben rejlő lehetőségeket. Mivel a probléma gyakorlatilag minden okostelefon-gyártót érint, ezért minden bizonnyal sok cég érdeklődik majd az érintőképernyő iránt.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható sg.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: