Hírek - IKT hírek röviden

Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Fórum alakult

A gazdaság és az ország működése a kibertérben számos veszélynek van kitéve. A Miniszterelnökség szervezésében megalakult a Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Fórum, amelyben a kormányzati és nem kormányzati szféra magas szintű szakmai együttműködésével dolgozzák ki Magyarország kiberbiztonsági szabályozását.

Szemerkényi Réka miniszterelnöki biztonságpolitikai főtanácsadó elmondta: mostanra a döntéshozók számára világszerte nyilvánvalóvá vált, hogy a gazdasági, a tudományos, a kutatói, valamint a kormányzati tevékenység egyre nagyobb mértékben tevődik át az IT szektorra, amely nemcsak új lehetőségeket, hanem új kihívásokat is jelent. A gazdaság és az ország működése a kibertérben számos veszélynek van kitéve.

Ennek kezelése, szabályozási oldala a legtöbb országban még kidolgozásra vár. Magyarország viszont az elsők között kezdett munkába a kiberbiztonsági kérdések megoldásának területén.

Tovább a teljes cikkhez >>> sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: