Hírek - IKT hírek röviden

A Photoshop kódok is áldozatul estek

Az IT café is beszámolt a hónap elején arról, hogy az Adobe közölte: a vállalat „kifinomult hackertámadás” áldozatává vált, és a támadók több millió felhasználó személyes adatai mellett szoftverek forráskódjához is hozzáfértek.

A hivatalos közleményben Brad Arkin, az Adobe biztonsági vezetője akkor azt írja, hogy feltételezésük szerint a betörők 2,9 millió felhasználójuk titkosított jelszavához, illetve egyéb adatához (név, titkosított bankkártyaszám, a kártya lejárati dátuma, illetve a tranzakciók adatai) fértek hozzá. A cég kiadott egy közleményt is, mely szerint az Adobe Acrobat, a ColdFusion, a ColdFusion Builder, illetve egyéb, harmadik féltől származó Adobe-termékek érintettek.

Ám probléma az akkor jelzetteknél nagyobb, mivel a vállalat tegnap bejelentette, hogy nem három, hanem 38 millió ügyfél adatait szerezték meg a behatolók. S ha még ez sem lenne elég: a támadók nemcsak a fent említett szoftverek, hanem a cég egyik legnépszerűbb terméke, a Photoshop forráskódjának egy részéhez is hozzájutottak.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: