Hírek - IKT hírek röviden

Lock8 - Bicikli lopásgátló okostelefonnal

A Lock8 egy rendkívül fejlett, biciklikhez kifejlesztett lopásgátló megoldás... A nagyvárosokban mostanság egyre többen hagyják a garázsban az autójukat és ehelyett inkább felpattannak a bringájukra, hiszen a reggeli dugókban ily módon sokkal jobban lehet közlekedni.

Azonban könnyen porszem kerülhet a gépezetbe, még pedig akkor, ha például a munkahely előtt oszlophoz láncolt biciklit a nap végére valaki meglovasítja. Az ilyen és ehhez hasonló esetek ellen most egy vadonatúj fegyvert kezdenek el bevetni.

A Lock8 egy rendkívül fejlett, biciklikhez kifejlesztett lopásgátló megoldás: a kis dobozkát a hátsó keréknél kell felrögzíteni a bringára, a lakat zárolásához pedig már nem egy hagyományos kulcs, hanem egy okostelefonos alkalmazás szükséges. A többek közt mozgásérzékelővel és hőszenzorral is felvértezett megoldás lopási kísérlet esetén fülsüketítő hangot ad ki magából, és akkor sincs minden veszve, ha a tolvaj elteker a biciklivel, ugyanis az integrált GPS-vevő elárulja a tulajnak a kétkerekű pontos tartózkodási helyét.

Tovább a teljes cikkhez >>> technet.feedsportal.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: