Hírek - IKT hírek röviden

Fényfestés - hogyan kell profi technikával elképesztő videót csinálni

Rögtön az elején nem árt gyorsan tisztázni, hogy pontosan mi is az a fényfestés. Nem túl bonyolult dolog: kell hozzá egy állványra rögzített fényképezőgép, valamilyen kisebb fényforrás és persze némi sötétség.

A fotómasinával 20-30 másodperces záridő, illetve ISO100-as fényérzékenység mellett exponálunk, miközben a megörökítendő jelenetben a kezünkben lévő fényforrással egy előre megtervezett formát rajzolunk a levegőbe. A fényfestés egyik nagymestere, Darren Pearson most egy vadonatúj videón keresztül mutatja meg nekünk, hogy pontosan mire is képes a gyakorlatban.

Az alábbiakban látható videóban több mint 700 fényfestett felvétel látható összefűzve, és az alkotás elkészítése körülbelül 1 esztendőnyi munkát vett igénybe. Az izgő-mozgó fényfestett csontvázat felvonultató videó igen látványosra sikeredett és talán többek kedvét is meghozza a fényfestés kipróbálásához.

Tovább a teljes cikkhez >>> technet.feedsportal.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: