Hírek - IKT hírek röviden

Végnapjaikat élik a Nintendo wii játékok

Az áprilistól szeptemberig tartó időszak alatt a Nintendo 237 millió dolláros üzemi veszteséget könyvelhetett el, ebből a 187 millió dollárt az elmúlt negyedévben, 1,17 milliárdos árbevételből; a Wii U konzolokért ugyanis nem tolongtak a vásárlók.

Ennek fényében egyre távolibbnak tűnik a cég által a jövő márciusban véget érő tizenkét hónapos periódusra kitűzött, nagyjából 1 milliárd dolláros nyereség. A videojáték-vállalatnak nincs egyszerű dolga, a Wii U nem igazán nagy siker, a hordozható gépeit pedig az okostelefonokra és tabletekre érkező játékok szorítják.

Emellett saját kategóriájában is komoly konkurenciával kell szembenéznie, olyan új generációs konzolok formájában mint a Sony PlayStation 4 vagy a Microsoft Xbox One, amelyek várhatóan novemberben kerülnek a boltokba, a legújabb sikercímek kíséretében. A Wii U-t övező szerény kereslet ellenére a vállalat továbbra is 9 millió darab eladását jósolja márciusig, olyan saját gyártású címektől várva növekedést a pénzügyi év második felében, mint a Super Mario 3-D World, a Wii Party U, és a Wii Fit U. Noha az ünnepek még hátravannak, az cég előrejelzései így is túlzónak tűnnek, különösen azt figyelembe véve, hogy július és szeptember között mindössze 300 ezer, összesen pedig mintegy 3,91 millió készüléket adott el.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: