Hírek - IKT hírek röviden

Williem C. Lowe: Meghalt az IBM első számítógépes generációjának atyja

Meghalt William C. Lowe, az IBM első személyi számítógépének fejlesztését irányító fizikus.

Halálának oka szívroham volt - erősítette meg a hírt Lowe lánya, Michelle Marshall. A 72 éves korában elhunyt Lowe 1962-ben terméktesztelő mérnökként kezdett dolgozni az IBM-nél, amely az 1970-es évek második felében azt kezdte kutatni, hogyan törhet be a személyi számítógépek piacára.

A cég addig a nagy állami és vállalati számítástechnika területét uralta, a gépeket saját gyártású alkatrészekből készítették és saját szoftverrel működtették - tudósított a halálesetről a New York Times online kiadása. Az időközben az egyik IBM-telephely fejlesztési és gyártási igazgatójává kinevezett Lowe 1980-ban azzal az ötlettel állt elő, hogy egy év alatt a szoftverek és számítógép-alkatrészek egyre növekvő piacán kapható áruk felhasználásával személyi számítógépet fejleszthetnek - évekkel azután, hogy az Apple első hasonló célú terméke megjelent.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: