Hírek - IKT hírek röviden

internetes DDoS támadások a szemünk előtt

Egy érdekes és látványos térkép vált elérhetővé az interneten, amely a rendszerek összeomlását előidéző támadásokat szemlélteti.

Az Arbor Networks biztonsági cég éppen a napokban számolt be arról, hogy az elmúlt negyedév során a szolgáltatások megbénítására törekvő támadások egyre intenzívebbé váltak, és mind nagyobb sávszélességet emésztenek fel. "2010 óta - nem kis részben a hacktivista akciók számának emelkedése miatt - a DDoS-támadások reneszánszukat élik, ami az eszközök, a célpontok és az alkalmazott technikák tekintetében is változásokat hozott.

Napjainkban a DDoS komplex fenyegetettségnek számít, amely az alkalmazások és az infrastruktúrák elleni akciókat egy-egy támadásba vegyíti" - nyilatkozta Colin Doherty, a vállalat elnöke. Az Arbor már eddig is tett közzé olyan statisztikákat, illetve térképeket, amelyek az éppen folyamatban lévő szolgáltatásmegtagadási támadásokról adtak információkat.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: