Hírek - IKT hírek röviden

bolonddá teszi a weblapokat a Qhost trójai

A Qhost trójai banki oldalakat irányít át nemkívánatos weblapokra, miközben a biztonsági cégek webhelyeit elérhetetlenné teszi az áldozatául esett számítógépekről.

A Qhost trójai meglehetősen komoly bosszúságot képes okozni a számítógépeken, ugyanis látszólag megbolondítja egyes weboldalak működését. Ezt elsősorban azért teszi, hogy átirányításokat tudjon végrehajtani, és a felhasználókat olyan weboldalakra vezesse, amelyek kártékony célokat szolgálnak.

Így a kezdeti bosszúságból hamar kézzelfogható károk lehetnek, különösen azért, mert a Qhost elsősorban a banki és az online fizetésre alkalmas weblapok elérését manipulálja. Az Isidor Biztonsági Központ tájékoztatója kitért arra, hogy a Qhost az átirányításokat a Windows Hosts fájljának kiegészítésével éri el, így a káros hatásai viszonylag egyszerűen megszüntethetőek, hiszen mindössze a Hosts fájlt kell "kitisztítani".

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: