Hírek - IKT hírek röviden

magyar fejlesztésű Shell Control Box tevékenységfelügyeleti eszköz új verzióban

Megjelent a magyar fejlesztésű Shell Control Box tevékenységfelügyeleti eszköz új verziója, amely mostantól webalapú alkalmazások auditálására is képes.

A Shell Control Box egy olyan tevékenységfelügyeleti berendezés, amely a távoli szerverekhez, virtuális asztalokhoz, valamint a hálózati eszközökhöz való hozzáférést ellenőrzi, és a rendszerekhez csatlakozó felhasználók munkafolyamatait mozifilmszerűen visszajátszható formában rögzíti. A most megjelent 3 F5 verzió legfontosabb újdonsága a HTTP/HTTPS protokollok támogatása, amely lehetővé teszi a webalapú alkalmazások monitorozását is.

A webes aktivitások nyomon követése napjaink fontos problémájának számít, hiszen a hálózati eszközök, operációs rendszerek vagy a virtuális infrastruktúrák menedzselése az esetek jelentős részében webes interfészen, HTTP/HTTPS protokollon keresztül történik. Mindemellett az üzleti folyamatokat is egyre több saját vagy külső szolgáltatótól bérelt webes alkalmazás támogatja, amiknek a felügyelete szintén komoly problémát jelent az IT biztonság számára.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: