Számítógépek - Okostelefonok

A Lumnia viszi nyereségbe a Nokiát

A vállalatnak sikerült nyereséges negyedévet zárnia. Röviddel az Apple pénzügyi eredményeinek nyilvánosságra hozatala után a Nokia idei harmadik negyedéves teljesítményéről is lehullt a lepel (PDF), amely alapján a gyártó jó úton halad a hosszú távú nyereségessé válás útján.

Az utóbbi három hónapban a vállalat 5,66 milliárd eurós bevételre tett szert, amely ugyan 22 százalékos csökkenés az egy évvel ezelőtti azonos időszakhoz képest, ám 576 milliós eurós veszteség helyett 118 millió eurós profit járult mellé. Szintén éves összehasonlításban a telefonok eladásai 82,9 millióról 64,6 millióra csökkentek, viszont az utóbbi három hónap alatt 8,8 millió Lumia talált gazdára.

Utóbbi komoly növekedést jelent: az idei második negyedévben 7,4 millió kelt el, egy évvel ezelőtt pedig még csak 2,9 milliót sikerült értékesíteni belőlük. Tavaly a harmadik negyedévben összesen 6,3 millió okostelefont adott el a vállalat, azaz közülük 3,4 millió még Symbiant futtatott.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.feedsportal.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: