Hírek - IKT hírek röviden

A Firefox nem hagyja cserben az XP-seket

A Mozilla sem hagyja cserben a nehezen váltó felhasználóit. A Windows XP-hez 2014 áprilisában lejáró terméktámogatása ellenére ragaszkodók számára jó hír lehet, hogy egy darabig nem lesz hiány a naprakész webböngészőkből az elavult operációs rendszerükön.

A Google körülbelül másfél héttel ezelőtt nyilatkozott pozitívan a témában, most pedig a Neowin kérdésére a Mozilla is megerősítette a platform jövőbeli támogatását. Sajnos a Firefox esetében nem mondott konkrét dátumot a Mozilla, a pontos megfogalmazás szerint nincsenek tervek az XP támogatásának megszüntetésére.

A Chrome esetében legalább 2015 áprilisáig marad támogatott a platform, feltehetően a népszerű böngészők fejlesztői az XP-s felhasználóik számának alacsony szintre csökkenése esetén fognak csak búcsút inteni a 2001-ben kiadott operációs rendszernek. Természetesen jó kérdés, hogy a Google és Mozilla támogatása végső soron nem kontraproduktív-e felhasználók biztonsága szempontjából, bár vélhetően az XP támogatásának befejezése után a nehezen váltók csak megragadnának a szoftvereik utolsó kompatibilis – és sebezhető – verzióinál.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.feedsportal.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: