Hírek - IKT hírek röviden

Olcsóbb lesz és kevesebbet eszik az AMD új  APU-ja

Az AMD még az ünnepi szezon megkezdése előtt forgalomba hozza a A10-6790K jelzésű APU-t, mely alig lesz lassabb az aktuális asztali A szériás generáció csúcsmodelljénél, de cserébe olcsóbban lehet megvenni, és a tuning sem lesz korlátozva, így a keveset fogyasztó és apró multimédiás PC-kbe jó alternatíva lehet.

A Socket FM2 és FM2+ foglalatba illeszthető Richland APU-ra épülő termék paramétereit az alábbi táblázat foglalja össze: AMD Richland - asztali A szériás generáció Típus Órajel / Turbo órajel L2 cache Radeon HD típusa Radeon magok száma IGP magórajel Fogyasztás (TDP) A10-6790K (4 mag) 4/4,3 GHz 2 x 2 MB 8670D 384 844 MHz 100 W A kétcsatornás memóriavezérlő természetesen kezeli az 1866 MHz-es effektív órajelen üzemelő DDR3-as modulokat, illetve az előre paraméterezett energiaigény mellett támogatott a konfigurálható TDP szolgáltatás is, de csak azokon az alaplapokon, amelyek BIOS-ában van erre opció. Az újdonságok listaára kicsivel 130 dollár fölé várható, azaz nagyjából 10 dollárral lesz olcsóbb a 100 MHz-cel gyorsabb A10-6800K APU-nál.

Mivel a termék – a nagyobb testvéréhez hasonlóan – nem rendelkezik szorzózárral, így elsősorban a tuningban gondolkodó felhasználók érdeklődését válthatja ki.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: