IKT műhely - IKT az osztályomban

 

Audioboo, a közösségi üzenetrögzítőAudioboo, a közösségi üzenetrögzítő

Idén szeptembertől már hangüzenetekkel is segíthetjük az iskolai munkát, a szülőkkel való kapcsolattartást, vagy akár a diákjainkkal való kommunikációt. Mondanivalónk öt perc terjedelmű is lehet!

Praktikus és egyszerű

Audioboo, a közösségi üzenetrögzítő

Audioüzeneteket egyszerűen készíthetünk, mindössze regisztrálnunk kell az Audioboo oldalán, és már küldhetjük is üzeneteinket a többi bejegyzett tag számára. Nem szükséges ismernünk a célszemély telefonszámát, elég, ha a bejegyzett tagok közt szerepelnek.

Könnyedén megoszthatjuk gondolatainkat

Audioboo, a közösségi üzenetrögzítő"Az Audiboo a TweetMic vagy a FaceMic alkalmazásokkal szemben olyan közösségi platformnak állítja be magát, amelyen keresztül az emberek kapcsolatba léphetnek egymással és megoszthatják a gondolataikat" - jelentette ki Eduard Wolhfahrt kommunikációs szakember, aki saját céget alapított és annak ügyvezetőjeként hasznosítja korábban megszerzett tapasztalatait.

Audioboo, a közösségi üzenetrögzítő

Gyorsabb, egyszerűbb, mint az email

Tájékoztathatjuk a szülői értekezletről lemaradó anyukákat, apukákat az aktuális legfontosabb teendőkről, eseményekről, vagy akár az éppen beteg diákunkat küldhetünk hangüzenetet a házi feladat elkészítésével kapcsolatban.

Kiválóan alkalmasak a hangüzenetek "hangos" osztálynapló készítésére is, így könnyebben tájékozódhatnak a szülők gyermekük iskolai tevékenységéről.

Az elkészült hangüzenetek tárolódnak, így a későbbiek során bármikor megnyithatjuk, újrahallgathatjuk azt.

 

Használjuk az Audioboo-t a tanórákhoz is!

Audioboo, a közösségi üzenetrögzítőA hangüzenet rendkívül sokféleképpen hasznosítható a tanórákhoz kapcsolódóan is! Ellenőrizhetjük például diákjaink idegen nyelvű kiejtését, versmondását, vagy „hangos” házi feladatot is adhatunk számukra.

Mivel a program képes arra, hogy egy online térkép segítségével összekössük az adott hangüzeneteket és helyszínt, így rendkívül jól alkalmazható földrajz vagy történelem órán, vagy akár egy-egy osztálykirándulást is izgalmasabbá tesz.

Audioboo, a közösségi üzenetrögzítő
Az audioüzeneteké a jövő?!

Érdemes kipróbálnunk, mivel diákjaink kétségtelenül élvezik majd az effajta kommunikációt, tanulást! Könnyedén érdekesebbé, izgalmasabbá tehetjük az iskolai életet.

 

 

 

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható sg.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: