Hírek - IKT hírek röviden

Maxell BT03 vezeték nélküli hangszóró bemutató

Először is egy kis történelmi áttekintés annak érdekében, hogy lássuk, milyen feltételeknek kellett teljesülniük a megjelenéstől kezdve ahhoz, hogy a Bluetooth speakerekig eljuthassunk.

A Bluetooth technológiát 1999-ben az Ericsson fejlesztette ki. A cél az volt, hogy kis távolságokon belül el lehessen hagyni a vezetékeket, mely főként a sokszor már túlzsúfolt irodák kábelrengetegének kiiktatását, új hardverek rendszerbe kapcsolását segítette elő.

Az Ericsson ingyen bocsátotta több cég rendelkezésére a technológiát annak érdekében, hogy szabványként elterjedhessen. Kezdetben - a 2,4 GHz-es frekvenciasávban működő -, átlagosan 10 méteres hatótávolságot biztosító és viszonylag kis sebességű Bluetooth 1.0 szabvány olyan eszközök számára tette lehetővé a csatlakozást, melyek nem igényeltek nagy sávszélességet (pl. mobil, PDA, nyomtató).

Tovább a teljes cikkhez >>> logout.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: