Hírek - IKT hírek röviden

Euroscola -  internetes tudásalapú kvízjáték őszi forduló

Az Európai Parlament fiatalok számára indított programja az EUROSCOLA-program, amely kapcsán 28 tagállam középiskolás diákjai vehetnek részt az "Európai Fiatalok Parlamentje" formájában megrendezésre kerülő találkozókon az Európai Parlament strasbourgi üléstermében.

A nemzetközi EUROSCOLA-programba az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája által szervezett online vetélkedőben elért eredmények alapján lehet bekerülni. A 16-18 éves középiskolás korosztályt célzó Euroscola internetes tudásalapú kvízjátékban résztvevő iskolák közül a legjobban teljesítő csapatok (24 diák + 2 kísérő) vehetnek részt a strasbourgi nemzetközi Euroscola-programban, ahol a magyar diákok az Európai Parlament plenáris üléstermében mérhetik össze tudásukat a többi 27 tagállamból érkező fiatallal.

A játék menete Az Euroscola-játék internetes tudásalapú kvízjáték, Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó különböző nehézségű feleletválasztós kérdésekkel. A kvízjáték egész évben elérhető, így a felkészülő csapatok tesztelhetik tudásukat, megismerkedhetnek és rutint szerezhetnek a játék működésével kapcsolatban.

Tovább a teljes cikkhez >>> oktatas.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: