Hírek - IKT hírek röviden

Sharp - Philips 3D kijelző szemüveg nélkül

A Sharp és Philips közös fejlesztés során alkották meg azt a 85" képátlójú LCD panelt, amelynek felbontása 8k×4k, s 3D tartalmakat is képes megjeleníteni anélkül, hogy ehhez a nézőnek szemüveget kellene viselnie.

A Sharp a kijelző elé a Philips lentikuláris lencséit építette, így érte el, hogy az óriási panel szemüveg nélkül is térbeli képeket jelenítsen meg. Az 1,9×1,05 méter méretű panel 7680×4320 pixeles felbontású, ehhez egyébként nem is kellett óriási pixelsűrűséget használni, elegendő volt az átlagos számítógép monitorok 0,25 mm-es pixeméretét alkalmazni.

A kiváló színvisszaadásért 10 bites színmélység, a kellő fényerőért LED-es háttérvilágítás felel. A térhatású képek helyes érzékeléséhez persze az szükséges, hogy viszonylag pontosan foglaljunk helyet azon néhány pozíció egyikében, ahonnan jó térbeliség érzékelhető.

Tovább a teljes cikkhez >>> geeks.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: