Hírek - IKT hírek röviden

Óvatosan a Twitter részvényekkel!

Már a tőzsdére kerülése előtt vakítani próbálja leendő befektetőit a vállalat. Idén újabb közismert informatikai vállalattal fog bővülni az amerikai tőzsde, ugyanis a Facebook után a Twitter is kimerészkedik az alapítóit és régebbi munkatársait pillanatok alatt gazdaggá tevő részvénypiacra.

Mindez teljesen normális, azonban úgy tűnik a befektetők jobban teszik, ha vigyáznak a vállalattal. A Quartz beszámolója alapján a múlt héten megbeszélést tartott leendő befektetőivel a cég, a részvénykibocsátással kapcsolatos összejövetel során pedig Mike Gupta pénzügyi igazgató mindenki nagy ámulatára azzal hozakodott elő, hogy a Twitter profitábilis volt az utóbbi 6 negyedévben.

Ez konkrétan nem igaz, a cég 2006 közepi indulása óta egyszer sem volt képes nyereséget termelni. A váratlan bejelentés annak köszönhető, hogy Gupta egész egyszerűen kitalált egy olyan mérési módszert, amely alapján igenis volt nyereség: fogta az alapvetően is homályos EBITDA mutatót (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény), aztán levonta belőle az alkalmazottaknak kompenzációként adott részvények értékét.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: