Számítógépek - Laptop és PC

miért kelendő még az iPad 2?

Sok megfigyelő és elemző meglepődött, amikor az Apple bejelentette az iPad Airt és Retina kijelzős iPad minit, majd azt is, hogy a 2011-ben bemutatott iPad 2 továbbra is piacon marad 399 dolláros áron (Magyarországon 118.990).

A válasz arra, hogy miért éri ez meg az Apple-nek, a Consumer Intelligence Research Partners új kutatása adja meg, szerintük ugyanis sokan vásárolják még a 2,5 éve bemutatott tabletet. A szeptemberben az Apple tablet eladásainak 22%-át tette ki az iPad 2.

Igaz, a negyedév korábbi hónapjaihoz képest ez visszaesés, de úgy tűnik, hogy továbbra is van igény egy 9,7”-os olcsóbb iPadre, különösen az oktatási szektorban. [image: ipad_2_eladasok_szeptember_tech2] A kutatás azt is részletezi, hogy a legjobban keresett tablet az iPad 4, ez nagyjából 46%-át tette ki az eladott tableteknek múlt hónapban, míg az iPad mini 32%-os részesedéssel rendelkezett. Valószínűleg az októberi hónapban minimálisan csökken majd az eladott darabszám a legtöbb modellből, amely annak köszönhető, hogy az Apple bejelentette a Retina kijelzős iPad minit és az iPad Airt, amely november 1-től lesz megvásárolható.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: