Számítógépek - Okostelefonok

okostelefon gyártók piaci részesedése 2013

Az ABI Research közzétette legújabb eredményeit az okostelefon platformok megoszlásáról. A harmadik negyedév lezárásaként nem meglepő módon az Android még mindig masszívan uralja a piacot a maga 80,6%-os részesedésével, ebből csak a koreai mogul, a Samsung 35%-ot szolgáltat.

Az Apple operációs rendszere eközben mindössze a piac 14%-át uralja s bár a cég 53 millió iPhone-t szállít le a tervek szerint a negyedik negyedévben, az elemzőcég egyik vezetője, Nick Spencer megjegyezte, hogy ha a cég még rekordot is dönt az év utolsó szakaszában, akkor is csak 18,7 százalékra sikerül feltornászni az iOS okostelefon-piaci lefedettségét, ami mindenképp visszaesés a 2012-es év utolsó negyedéves 22,6 százalékához képest. Mindeközben a Windows Phone 8 lassan de biztosan kúszik felfelé, a platform jelenlegi csekélyke 4 százalékos része így is 165%-os növekedést jelent a tavalyi év azonos szakaszához képest, ráadásul a platformot szinte egyedül a Nokia viszi a hátán a maga 95%-ot kitevő termékpalettájával.

Mindeközben a nagy múltú kanadai vállalat, a BlackBerry patinás neve alatt piacon lévő készülékek mindössze másfél százalékban vannak jelen az okostelefonok piacánt. Az ABI Research adatai szerint világszerte 438 millió mobiltelefon és 244 millió okostelefon került piacra a 2013-as év harmadik negyedévében.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: