Hírek - IKT hírek röviden

Magánszféra megsérétse díjat nyert az Ubuntus Shuttleworth

Shuttleworth valószínűleg nem fog sokat büszkélkedni a legújabb elismerésével. Az elmúlt években az Ubuntu a kezdő és haladó felhasználók körében egyaránt az első számú Linux-disztribúcióvá vált, a mögötte álló Canonicalnek sikerült elérnie a célját.

Az operációs rendszer eddigi nagyon pozitív megítélése ettől függetlenül változóban van, hiszen a cég alapítója többek közt a Unity felülettel, a Mir ablakkezelő erőltetésével, továbbá általánosságban véve az egyoldalú döntéseivel sokak szimpátiáját elvesztette. A folyamatot mi sem szemléltei jobban, mint hogy Mark Shuttleworth múlt pénteken Ausztriában megnyerte az 1999 óta évente kiosztott Nagy Testvér díjat.

A rangos elismerés olyan vállalatoknak, magánszemélyeknek, kormányszerveknek vagy projekteknek jár, amelyek az előző évben a legtöbbet tettek a magánszféra megsértése érdekében. Az indoklás szerint Shuttleworth bűne az Ubuntu Dash programindító amazonos integrációjának meglépése volt, noha a funkcionalitás pár kattintással teljesen kikapcsolható, plusz a vele indított keresések a Canonical proxy szerverein keresztül jutnak el a kereskedelmi óriáshoz.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.feedsportal.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: